fbpx

Limoncello on pÔnev ja kompleksne jook, millel on rikkalik ajalugu ja kultuuriline tÀhendus. Limoncellot serveeritakse sageli ÔhtusöögijÀrgse digestiivina ning seda kasutatakse ka kokteilides ja magustoitudes. Erkkollane vÀrv ja vÀrskendav sidrunimaitse muudavad selle populaarseks valikuks suviste jookide ja magustoitude jaoks. Klassikaliselt on Limoncello kangus umbes 30 °C alkoholi.

Kas sa teadsid, et rahvusvaheline Limoncello pÀev on 22. juuni.

Limoncello ajalugu

Arvatakse, et Limoncello pĂ€rineb LĂ”una-Itaalia Campania piirkonnast, tĂ€psemalt Sorrento linnast. Traditsiooniliselt valmistati jooki nii, et sidrunikoort leotati mitu nĂ€dalat alkoholis, seejĂ€rel lisati suhkrut ja vett, et saada magus ja terav liköör. TĂ€naseks on Limoncello muutunud populaarseks joogiks mitte ainult Itaalias, vaid ĂŒle kogu maailma.

Limoncello retsept

Limoncello valmistamine on tegelikult ĂŒsna lihtne. KĂ”ik, mida selleks on vaja, on sidrunikoor, alkohol (nt viin vm teraviljaalkohol), suhkur ja vesi. Internetis on saadaval palju retsepte, kuid pĂ”hiprotsess hĂ”lmab sidrunikoore leotamist mitu nĂ€dalat alkoholis, seejĂ€rel suhkru ja vee lisamist siirupi saamiseks. Efekti ja audentsuse saavutamiseks pudelda Limoncello kindlasti kitsasse pika kaelaga pudelisse.

Limoncello, traditsioonid ja kasutusviisid

Kuid limoncello on midagi enamat kui lihtsalt maitsev jook – sellel on Itaalias ka kultuuriline tĂ€hendus. Sorrentos toimub iga-aastane festival nimega “Lemon Festival”, kus kohalikud tĂ€histavad sidruni ja tema paljusid kasutusviise, sealhulgas Limoncellot. Festivalil toimub paraad, mĂ€ngitakse muusikat ja tarbitakse loomulikult palju Limoncellot.

Kuigi tegemist on alkoholiga, siis on Limoncellol tĂ€heldatud ka mĂ”ningaid tervistavaid eeliseid.  Nimelt on sidrunikoores palju antioksĂŒdante ja C-vitamiini, mis vĂ”ib aidata tugevdada immuunsĂŒsteemi ja parandada seedimist. Siiski on oluline meeles pidada, et Limoncello on siiski alkohoolne jook ja seda tuleks tarbida mÔÔdukalt.

Muide Limoncellost saab valmistada ka imelisi tassikooke ja makroone. Vaata lÀhemalt Dulcinea tootevalikust: limoncello tassikoogid.

KokkuvĂ”tteks vĂ”ib öelda, et limoncello on maitsev ja vĂ€rskendav jook, millel on rikkalik ajalugu ja kultuuriline tĂ€hendus. Olenemata sellest, kas naudite seda Ă”htusöögijĂ€rgse seedimisena vĂ”i kasutate seda kokteilides ja magustoitudes, lisab limoncello igale sĂŒndmusele sĂ€rava ja vĂŒrtsika maitse.

Shopping Cart