fbpx

Kui sinul või kellegil sinu seltskonnast on gluteenitalumatus või laktoositalumatus, siis ei pea see tähendama automaatselt, et kõik magus kohe keelatud on.

Gluteen on teraviljavalk, mida sisaldavad paljud teraviljad nagu näiteks rukkis, oder, nisu ning isegi kaer. Seda valku on paljudel raske seedida, mistõttu on gluteenitalumatus neile tõsine tervisemure ja põhjustab mitmeid tervisehädasid nagu näiteks puhitus, nõrkus ning isegi peavalu. Kroonilise gluteenitalumatuse vormi ehk tsöliaakia puhul on tervisevaegused veel mitmeid kordi tõsisemad.

Samas ei pea gluteeni vältimine olema ilmtingimata põhjustatud raskusest gluteeni seedimisega. Gluteeni vältimise soov võib tihti põhjustatud olla ka näiteks soovist langetada kaalu.

Mis iganes põhjusel ei soovita gluteeni tarbida, siis meil on head uudised. Dulcinea sefiiritorte saab tellida ka gluteenivabalt. Kasutame sellisel juhul jahusid, mis on gluteebivabad: näiteks mandlijahu, riisijahu või teisi jahusid, kus puudub gluteen. Kindlasti ei tähenda gluteenivabast jahust tordi valmistamisel see seda, et gluteenivaba tort on kuidagi teistsuguse maitsega. Gluteenivabad tordid saab valmistada ülimaitsvatena ning seetõttu ei pea magusast loobuma. Dulcinea gluteenivabad sefiiritordid on isegi nii head, et kui panna kaks torti kõrvuti, millest üks on tehtud gluteenivabast jahust ning teine tavalise jahuga, siis maitsevahet pole üldsegi tunda.

Laktoositalumatus on tingitud laktaasi nimelise ensüümi ebapiisavusest, mistõttu piimatoodetes sisalduva laktoosi ehk piimasuhkru lagundamine on häiritud. Laktoositalumatutel tekib seetõttu piimatoodete tarbimisel erinevad tervisehädad nagu kõhugaasid ja isegi kõhulahtisus.

Ka sel juhul kui seltskonnas esineb kellegil laktoositalumatust, siis Dulcinea sefiiritorte saab ka laktoosivabalt. Laktoosivaba tordi valmistame ainult ettetellimisel ning kasutame sellisel juhul piimavalke mitte sisaldavaid tooteid nagu sojapiim, kaerapiim või kookospiim. Ka laktoosivaba tort maitseb võrratult ning maitseerinevus on täiesti olematu võrreldes meie tavapäraste sefiiritortidega.

Gluteeni ja laktoositalumatus ei pea tähendama seda, et magusast tuleb loobuda!

Dulcinea sefiiritordid .. armastusega sefiiritortide pealinnast Tartust 😉

Shopping Cart