fbpx

Sefiiri armastavad kõik, mistõttu on ta laialt levinud erinevate maiustuste, iseäranis sefiiritortide valmistel. Sefiiritorte valmistatamisel on just kohev sefiir tordi põhiline koostisosa. Sefiiri nimetus tuleneb Vana-Kreeka läänetuulejumala Zephyrose nimest, sümboliseerides õrna ja õhulist konsistentsi ja meenutades pisut vahukomme.

Sefiiri valmistamine

Sefiiri valmistamine on tegelikult väga lihtne. Selleks on vaja munavalget, suhkrut ja pisut sidrunhapet. Alustuseks keeda suhkrust ja veest siirup. Vee asemel võid kasutada ka mahla, kui soovid näiteks värvilist ja maitsestatud sefiiri. Keetmine peaks toimuma madalal temperatuuril umbes 20 minutit. Samal ajal alusta ka munavalge vahustamisega. Siirupi valmimisel (115-120 °C) vala see ettevaatlikult munavalge sisse ning jätka vahustamist. Mõne aja möödudes lisa sidrunhape. Sefiir on valmis siis kui ta nakkub vispli ümber juba tihedamalt.

Valmis sefiir tuleks koheselt ära kasutada, sest seistes muutub tema tekstuur pisut ning teda ei ole enam nii lihtne kasutada. Nii lihtne see ongi!

Sefiiritordid

Sefiiri kohev konsistents lubab teda väga lihtsasti kasutada erinevate sefiiritortide kaunistuste loomisel, kus ainsaks piiriks on kujutlusvõime. Valiku erinevaid sefiiritorte leiad meie sefiiritortide pildigaleriist >>.

Shopping Cart